Scrisorile dumneavoastră

Scrisorile dumneavoastră

Mircea Rigo - (68 ani) - Abrud

Şansa mea a fost reîntâlnirea cu "Formula AS", după 10 ani de ab­senţă. M-am dus cu soţia mea să vi­zităm la spital o prietenă apro­piată. Am văzut că avea revista pe noptieră, am luat-o şi m-am retras într-un colţ al sa­lonului, lăsându-le să vorbească între ele. Când colo, ce văd? Un articol despre un domn din Alba-Iulia, care se vin­decase de ci­ro­ză hepatică gradul V cu argilă ALGO. Eu citisem des­pre d-l Mir­cea Bo­can în "Formula AS" (am fost abo­nat la revistă, am colec­ţia pe 12 ani), îl văzusem şi la televi­zor, dar uitasem. Cum am ajuns acasă, l-am sunat pe omul din re­vistă (era şi numărul de telefon pu­bli­cat). Mi-a povestit prin ce a tre­cut şi mi-a spus să mă duc urgent la d-l Bocan, că sigur mă vindec cu argilă. Luminat, parcă, de Dum­ne­zeu, am plecat la Alba-Iulia, să-mi aflu scă­parea. I-am povestit d-lui Bocan ce-am păţit, i-am arătat toate analizele, iar el m-a bătut pe umăr şi mi-a spus să am încredere. Mi-a dat câteva pungi cu argilă şi m-a învăţat cum să fac tratamentul. Tre­buia să beau zilnic conţinutul a şase borcane de 800 de grame cu argilă dizolvată în apă. Mi se pă­rea groaznic să bag atâta pământ în mine, dar cum mă simţeam tot mai rău, m-am apucat de cură imediat. Era greu de ţinut, nu se ducea pe gât deloc mâlul ăla argilos, cum nu puteam să înghit nici mâncarea. Dar nu m-am lăsat. O lună m-am forţat şi am ţinut cura fără abatere. În prima săptămână m-am spe­riat: de unde n-aveam scaun deloc, acum mă chi­nuia diareea, urina era portocalie, transpiram abun­dent şi miroseam urât, făceam câte trei-patru du­şuri pe zi. L-am sunat pe d-l Bocan şi mi-a zis să nu mă sperii, că-i de la argilă, care scoate toxinele din corp pe căile naturale. Nu ştiam ce să fac, îmi venea să renunţ, dar el mi-a spus că asta ar fi cea mai mare greşeală. I-am dat drep­tate câteva zile mai încolo, când simptomele ne­plăcute s-au oprit. Am început să mă simt deodată mai bine, mi-am recăpătat pofta de mân­care şi mi s-a reglat tranzitul intestinal. Puteam să mănânc orice, uita­sem gustul brânzei şi al legumelor după doi ani de supe stre­cu­rate! Uşor, uşor, mi-a revenit şi culoarea în obraji. Eram plin de putere, de-mi venea să sfărâm piatra-n pumni, ca zmeii. Mă gândeam uneori că-i doar o părere, că boala o să revină, că nu-i posibil să facă argila ce n-au făcut atâtea medi­ca­mente. Dar uite că a făcut şi am câştigat pariul cu viaţa! Du­pă o lună, am micşorat doza de argilă, ca în pros­pect: câte trei căni pe zi. Am început să mă­nânc de toate, dar alimente sănătoase, din curtea noastră. Şi-a mers."

Pentru continuarea interviului din Formula AS, click aici.


 
Venera Pascu - (38 ani) - Fetești

'Am apelat la cura cu argilă pentru o infecție la rinichi, la care am auzit că dă rezultate foarte bune. Aveam și fierea leneșă, mereu mi-era rău. După primele trei săptămâni de cură, m-am simțit mult mai bine: durerile au încetat ca prin farmec,am eliminat mai mulți calculi renali (s-a evidențiat la ecografia facută ulterior), am slăbit 5 kilograme.
Argila m-a energizat fantastic, pur și simplu nu mai simt stresul cotidian.
Rămân o fidelă consumatoare de argilă, fiindcă am văzut pe propria-mi piele efectele benefice ale acesteia'.


Ovidiu Neacșu (40 ani) - Craiova

'Eu sufăr de diabet zaharat insulino-dependent de peste 25 de ani, iar în 1998 a dat o complicație gravă - nefropatie diabetică stadiul IV.
Am început dializa în 1998. Am făcut un an și jumătate hemodializă, iar în noiembrie 1999 am trecut pe dializă peritoneală. Peste o lună, am urmat prima cură cu argilă (acum sunt la a doua cură intensivă).
Pentru mine, rezultatul a fost mai mult dect îmbucurător: datorită argilei mi-a reapărut diureza, iar glicemia a scăzut de la 2% la 1-1,2 %. De asemenea, am observat că argila are un efect nemaipomenit asupra tensiunii arteriale: aveam o tensiune foarte ridicată - 22/15, 24/16, iar după cura s-a stabilizat la 14/8. Starea mea generală este mult mai bună și mă simt plin de forță.
Sunt convins că argila mi-a făcut bine și că am de gând să urmez această cură pe termen lung'.


Iulia Vasilas (40 ani) - Suceava

'Citisem despre virtuțile vindecătoare ale agilei în "Formula As" dar parcă nu-mi venea să cred că este bună la atâtea boli. Când m-am hotărât să urmez cura cu argilă, eram năpădit de numeroase probleme de sănătate: ficat gras, gastrită, calculi renali, tahicardie.
După o singură cură, am eliminat calculi renali, iar analizele hepatice au ieșit foarte bune. Gastrita s-a vindecat dup numai o săptămână. Sufeream și de reumatism, iar analizele pe care le-am făcut de curând, valoarea ASLO a fost 100, fapt ce i-a uimit și pe medici. Tahicardia a dispărut și ea.
Am observat că argila are puteri tămăduitoare și asupra furunculelor, coșurilor, bătăturilor (aplicat sub formă de cataplasmă, le usucă și le vindecă). Sunt foarte încântat de rezultatul tratamentului cu argilă. Acum am un tonus și o energie pe care nu le aveam înainte'.


Ioan Belciu (75 ani) Bacau

"La varsta mea aveam numeroase probleme: cu inima, cu ficatul, cu prostata, cu picioarele. Va dati seama ca batrnetea aduce cu sine o groaza de boli... L-am contactat pe d-l Bocan in decembrie 2001 si primit argila imediat. Cea mai grava boala a mea este ciroza hepatica, pe care am reuit s-o stopez din evoluie cu ajutorul argilei.
Si asta n-o spun eu, ci a reiesit de la analize. Aveam probleme si cu prostata, - mergeam la toaleta de 5-6 ori pe noapte. Acum, urinez de o data, de doua ori pe noapte, ceea ce ma bucura foarte mult, pentru ca inainte nu ma puteam odihni din aceasta cauza. De asemenea, inainte luam tratament pentru palpitatii, extrasistole, tensiune arteriala oscilanta. Acum nu mai iau nici un medicament, iar tensiunea este 13/7 - 13,5/7,5.
Sunt foarte mulumit de argila d-lui Bocan - in primul rnd ca ma simt mult mai bine, iar in al doilea rand pentru ca nu-mi mai cheltuiesc pensia pe medicamente."


Maria G. (48 ani) - Botosani

"Eu am o boala perfida, care mi-a fost diagnosticat in urma cu doi ani: glomerunonefrita cu membrana proliferativ (insuficien renala cronica). Am facut dializa hemolitica timp de un an, de doua ori pe saptamna.
Am inceput sa iau argila dupa ce am citit ca tratamentul da rezultate bune in cazuri asemanatoare. Imediat, tensiunea alteriala s-a normalizat (de la 20, a cobort la 14-15). Aveam si o colita care ma deranja foarte mult si am fost surprins constat ca am scpat definitiv de ea. De asemenea, din cauza glandei tiroide simteam permanent un nod in gat, iar acum nu mai am aceast senzatie.
Dar cel mai important lucru este acela ca in prezent fac doar o singura dializa pe saptamana. Cu ajutorul argilei sunt vizibil mai activ, am alt tonus si parca am putere sa ma lupt cu boala mea."


Carmen M. (35 ani) Sibiu

"Aveam un nodul la sanul stang, de marimea unui ou de gaina. Mi se deformase pieptul, aveam dureri de axil si eram foarte speriata, deoarece majoritatea femeilor din familia mea au decedat din cauza cancerului la san. Mi se confirmase diagnosticul mastoza chistica, dar nu doream sa fiu supusa unei intervenii chiurgicale. Nu m-am dus la medic, de teama sa nu ma opreasca la spital ca sa mi se fac biopsie.
Am citit de tratamentul cu argila in "Formula AS" i m-am gndit sa-l urmez, pentru ca oricum nu am ce pierde. Urmez cura cu argila de circa doi ani - cura interna, cataplasme cu argilaaplicate pe san si regimul alimentar prescris in prospect. Nodulul s-a retras treptat, pana a ajuns la dimensiunea unui sambure de ciresa. Argila a avut asupra mea si alte efecte benefice. Eram irascibila si nervoasa, aveam inca din adolescenta ciclul menstrual neregulat, tensiunea arteriala foarte mare (16/10,5).
Acum sunt foarte calma, ciclul menstual cu exactitate de ceasornic, tensiunea s-a stabilizat 12/8, nu mai am palpitatii. In fata atator rezultate benefice consider ca argila sa fie studiata temenic de specialiti si sa fie recomandata de medici, acolo unde este cazul, in locul medicamentelor chimice care ne intoxica organismul."


Silvia Mitrica (37 ani) Corabia

"In anul 2000, am fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica si de atunci fac dializa peritoneal. Diureaza imi scazuse foarte mult. Auzisem de argila d-lui Bocan si am facut imediat o comanda prin posta.
Dupa circa doua saptamani de cura, diureza a crescut treptat, pana a revenit la normal. Ma simt foarte bine si nu intrerup cura de intreinere cu argila, dar urmez in paralel si tratamentul recomandat de medici."


Cornelia Mihu (48 ani) Husi

"Eu am o hipoplazie renala cu hipertensiune arteriala secundara. Am citit despre d-l Bocan si argila sa miraculoasa in revista si mi-am zis sa-l incerc si eu tratamentul, pentru ca analizele mi-au iesit foarte prost.
Am inceput cura in noiembrie 2001 si primul efect pe care l-am simit a fost scaderea tensiunii arteriale: inainte era 20/12, iar in prezent 13/8. Ulterior analizele au evidentiat o imbunatatire a valorilor ureei si creatininei. 
Ma simt mai tanara, am putere de munca si stiu ca toate acestea sunt efecte ale argilei, chiar daca nu am intrerupt tratamentul alopat."


Mihailescu Stela (61 ani) Craiova

"Anul trecut mi-a fost foarte rau: aveam ameteli, aveam 8-10 scaune pe zi, nu dormeam mai mult de doua ore pe noapte, eram permanent obosita, nu puteam sa fac treaba in casa, nu suportam sa vad pe nimeni la fata, nu acceptam sa mai primesc pe nimeni in vizita, nu iesam din casa cu lunile, aveam febra din cauza unei infecii renale, faceam de 2-3 ori pe luna cistita, aveam permanent bronsita.
Pe 13 noiembrie 2001 am sunat la Alba-Iulia si am comandat o doza de argila. Imediat am nceput sa tin cura, coform prescriptiilor. Dupa numai doua zile, au inceput sa imi scada secretiile pulmonare si sa respir mai uor. Am inceput sa dorm normal (toata noaptea) si dimineata ma simeam odihnita si cu chef de munca.
Cistita nu am mai facut de atunci si pana in prezent. Avusesem o depresie nervoasa atat de puternica inct imi spuneam ca mi iau zilele. Ei bine, mi-a trecut. Ca dovada ca sunt buna de munca, in aprilie am inceput impreuna cu sotul meu, sa ne zugravim singuri apartamentul.
Aveam si tensiune alteriala foarte mare: 19/12. Nu mi-am mai luat tensiunea, dar nu mai aveam ameteli, deci sigur a scazut. Colita mi-a disparut pur si simplu. Sotul meu suferea de constipatie cronica; avea un scaun la 10 zile. I-am dat si lui argila din portia mea si scaunul s-a reglat. Acentuez faptul ca in prezent nu mai iau nici un fel de medicament - nici de inima, nici de tensiune, nici pentru infectie renala, nici somnifere.
Sunt extraordinar de mulumita de tratament. Argila mi-a redat viata, iar d-l Bocan m-a facut din nou om. Si mulumesc din suflet prin intermediul dumneavoastra si recomand acest tratament tuturor ce se confrunta cu probleme de sanatate".