Detoxifierea organismului cu argila Algo

Detoxifierea organismului cu argila Algo

Detoxifierea organismului cu argilă Algo este un proces prin care această substanță naturală ajută la eliminarea toxinelor și impurităților din corp, contribuind la o stare generală de sănătate mai bună. Argila are proprietăți unice care îi permit să absoarbă și adsorbă eliminând substanțele nocive din organism. Iată cum funcționează acest proces și ce beneficii aduce:

Mecanismul de detoxifiere

 1. Absorbția toxinelor: Argila are o structură moleculară poroasă și o încărcătură electrică negativă. Aceasta atrage și captează substanțele cu încărcătură pozitivă, cum ar fi toxinele, metalele grele și impuritățile din organism.
 2. Schimbul de Ioni: Pe măsură ce argila absoarbe toxinele, eliberează în schimb minerale benefice, cum ar fi calciul, magneziul și siliciul, contribuind la reechilibrarea minerală a organismului.
 3. Eliminarea prin sistemul digestiv: După ce toxinele sunt captate de argilă, acestea sunt eliminate din organism prin tractul digestiv, prevenind astfel reabsorbția lor în sistem.

Beneficii ale detoxifierii cu argilă

 1. Îmbunătățirea digestiei: Argila poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi balonarea, constipația și refluxul acid, prin curățarea tractului intestinal și reglarea florei intestinale. Argila are si efect bactericid si cicatrizant, fiind un excelent pansament gastric, în felul acesta permițând organismului să se regenereze.
 2. Piele mai sănătoasă: Eliminarea toxinelor din organism poate duce la o îmbunătățire vizibilă a sănătății pielii, reducând acneea, eczemele și alte afecțiuni cutanate. Măștile de argilă au un efect spectaculos în cazul tenului accneic și gras.
 3. Stimularea sistemului imunitar: Prin eliminarea substanțelor nocive, argila poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, făcând organismul mai rezistent la infecții și boli.
 4. Energie și Vitalitate: Detoxifierea poate contribui la creșterea nivelului de energie și la reducerea oboselii cronice, deoarece corpul nu mai trebuie să facă față acumulării de toxine.
 5. Reglarea pH-ului: Argila poate ajuta la echilibrarea nivelului de pH al organismului, prevenind aciditatea excesivă și contribuind la sănătatea generală.

Modalități de utilizare a argilei pentru detoxifiere

 1. Consumul intern:
  • Suspensie de argilă: Într-un pahar de sticlă sau o cană de porțelan se pun 200-250 ml de apă și se adaugă o lingură plină cu argilă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara până dimineața, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn și se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. Acest lucru se poate face pe o perioadă de câteva săptămâni pentru un efect de detoxifiere. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, porțelanul sau lemnul.
 2. Aplicare externă:
  • Măști și Împachetări: Aplicarea argilei pe piele sub formă de măști sau împachetări poate ajuta la extragerea toxinelor prin pori. Acest lucru este util în special pentru detoxifierea locală a zonelor afectate de probleme cutanate.
  • Băi cu Argilă: Adăugarea argilei în apa de baie poate ajuta la detoxifierea întregului corp prin piele. Se recomandă adăugarea a câteva linguri de argilă într-o baie caldă și relaxarea timp de 20-30 de minute.

Precauții

 • Hidratare: Este esențial să consumați suficiente lichide pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism și a evita constiparea.
 • Recomandari: Argila este un produs 100% natural și nu are nici un efect secundar, însă dacă apare constipația puteți să consumați un laxativ (Senalax sau atele) 
 • Dozaj: Respectați doza recomandată.

Detoxifierea cu argilă poate fi o metodă naturală și eficientă pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, dar trebuie utilizată în conformitate cu recomandările specialiștilor.